Teken de petitie

Onderteken de oproep: we vragen om de uitvoering van het project “Wet tegen Noma 2021-2030” te steunen en te ondersteunen om definitief een einde te maken aan deze vreselijke tragedie van kinderen die door Noma worden geteisterd.

Doelstellingen van het verzoekschrift

De ziekte van Noma is een ziekte die momenteel te weinig zichtbaar is. Onbekend bij het grote publiek, doodt het 140.000 kinderen per jaar in Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika.

Het doel van het Noma-fonds is deze ziekte en de verwoesting ervan onder de aandacht te brengen van internationale politieke besluitvormers, zodat in de betrokken landen de nodige maatregelen kunnen worden genomen om Noma op duurzame wijze uit te roeien.

Teken een online petitie

Door een petitie te richten tot de staatshoofden van de grote mogendheden in de wereld, geven we een stem aan al deze kinderen die in totale stilte zijn gestorven, of die voor altijd gewond zijn geraakt door de gevolgen van een gemakkelijk te genezen ziekte. We geven ook een stem aan al diegenen die op hun eigen schaal betrokken willen worden bij de strijd tegen Noma. 

Deze petitie is een oproep tot actie, een open brief aan alle beleidsmakers in de wereld, en is bedoeld om de zichtbaarheid van de ziekte van Noma te vergroten en een betere kennis van de middelen die nodig zijn om deze uit te roeien. 

De petitie

Oproep aan de staatshoofden en regeringsleiders van de G20 en de EU

Beste staatshoofden,

je weet het zeker niet. In een klimaat van algemene onverschilligheid worden jaarlijks zo’n 140.000 ondervoede kinderen van 2 tot 6 jaar die in extreme armoede leven, vreselijk verslonden door deze vreselijke verwaarloosde kinderziekte die “Noma” wordt genoemd. De harde realiteit: Noma behoort niet tot het verleden, maar is nog steeds relevant. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om Noma met weinig middelen te voorkomen en te behandelen.

Het “Act against Noma 2021-2030” project zal de eliminatie van Noma versnellen, maar ook chirurgische zorg en gezichtsreconstructie bieden voor ernstig verminkte kinderen in een regionaal referentieziekenhuis in Afrika dat in Yaoundé, Kameroen, zal worden gebouwd. Het project zal worden aangevuld met de oprichting van centra voor eerste hulp en sociale reïntegratie van patiënten in alle getroffen landen.

Wij roepen u op om de strijd tegen Noma op de agenda van de volgende G20-top in Saoedi-Arabië te plaatsen en het houden van de “Parijs-2020 internationale conferentie over Noma” goed te keuren, die de effectieve uitvoering van het project “Acting against Noma 2021-2030” mogelijk zal maken. 

Noma, dat aan het begin van de 20e eeuw volledig uitgeroeid was in Europa, blijft in de armste regio’s van Afrika, Latijns-Amerika en Zuid-Oost-Azië een ravage aanrichten. Volgens schattingen van de WHO zijn jaarlijks 140.000 kinderen het slachtoffer. Afrika is het zwaarst getroffen continent met 80% van de gevallen. Het is echter mogelijk om Noma uit te roeien met weinig middelen. 

Zoals voorgesteld in het project “Wet tegen Noma 2021-2030”, zal een grootschalige bewustmakingscampagne, preventie, snelle zorg en de strijd tegen extreme armoede het mogelijk maken om definitief een einde te maken aan deze vreselijke tragedie van kinderen die door Noma worden geteisterd.

De WHO heeft in 1994 verklaard dat de strijd tegen Noma een volksgezondheidsprobleem is en dat deze strijd niet de omvang en de verwachte resultaten kan hebben zonder de massale steun van de internationale gemeenschap.

Z

Doneer

l

Teken de petitie

Word lid van Noma Fund

Contacteer ons voor meer informatie

8 + 7 =

Noma Fund Frankrijk

10, avenue George V
75008 Parijs
FRANKRIJK


Tél : +33 1 88 61 80 60
Mail : contact@noma-fund.org

Noma Fund België

56, rue des Colonies
1000 Brussel
BELGIË

Tél : +32 2 808 87 28
Mail : contact@noma-fund.org

Noma Fund België

56, rue des Colonies
1000 Brussel
BELGIË

Tél : +32 2 808 87 28
Mail : contact@noma-fund.org

Share This